DATUM: 2011-09-16
TID: 11:08:08

Laddad

Nu har jag laddat telefonen med en ljudbok. Gillar att lyssna på böcker när jag går omkring och pysslar hemma samtidigt som jag saknar mysfaktorn att krypa ihop i soffan med en vanlig bok.

Böckerna jag senast lyssnat på är:

I DE LUGNASTE VATTEN
Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En manskropp inlindad i ett fisknät flyter i land på öns västra strand. En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad på ön och Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet. Ledtrådarna är få. Vad hade de döda för anknytning till Sandhamn? Vilken är den felande länken? Plågad av förlusten av sin nyfödda dotter och ett havererat äktenskap kastar sig Thomas in i utredningen. Till sin hjälp har han barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön. En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar allt mer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo ...I DEN INNERSTA KRETSEN
Startskottet till Gotland Runt avfyras utanför Sandhamn en solig julidag. En stor Swanbåt ligger längst fram, men plötsligt faller den av. Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav. Offret visar sig vara Oscar Juliander, framgångsrik seglare och vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. På ytan en känd och etablerad advokat, men skenet bedrar. Thomas Andreasson och hans poliskolleger börjar kartlägga Julianders liv, och de förs in i överklassens salonger bland hemligheter och lögner. Med sina juridiska kunskaper ser Nora Linde de dolda sambanden. Samtidigt försöker hon att hålla ihop ett alltmer ansträngt äktenskap. Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter ...I GRUNDEN UTAN SKULD
En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Till slut ger polisen upp och flickan antas ha drunknat. Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man varit otrogen. Förtvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd. Den förvunna flickan har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Varför har hon blivit utsatt för sådant raseri? Och kommer mördaren att slå till igen? I grunden utan skuld är den tredje deckaren i den populära Sandhamnserien. Här får vi även följa den unge Thorwald som växer upp på ön i början av 1900-talet. Slutligen löper historierna samman och det visar sig att det förflutna lever vidare i nuet. ...
Alla tre böckerna får bra betyg av mig och nu ska jag börja med denna:

I NATT ÄR DU DÖD
När studenten Marcus Nielsen hittas död i sin lägenhet tyder allt på att han har begått självmord, men Marus mamma är övertygad om att han blivit mördad och bönfaller Nackapolisen att gräva vidare. På stationen är situationen redan ansträngd - kriminalinspektör Thomas Andreasson var nära döden ett halvår tidigare då isen utanför Sandhamn brast under hans fötter. Kommer han någonsin att kunna återhämta sig? Vid polisens undersökning av fallet leder spåren till Korsö militärförläggning utanför Sandhamn, där de hårdföra kustjägarna haft sin bas i decennier. Thomas bästa vän, Sandhamnsbon Nora Linde, blir tillfrågad om hon kan ta reda på mer om Korsös hemligheter. Nora har just gått igenom en svår skilsmässa och välkomnar chansen att få tänka på annat. Kort därefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Finns det något i det förflutna som inte får komma i dagen?DATUM: 2011-09-14
TID: 11:44:44

Snörvel och host

Här är det förkylt som hos många andra men jag är på benen och orkar lite ändå.
Imorse laddade jag en maskin tvätt och sen skjutsade svägerskan till sjukhuset för lite provtagning.

Nu har jag målat ett vardagsrumsbord (bild kanske kommer senare). Hade ett sånt litet bord där man inte fick plats med något, det här som jag fixar till nu är stort och rejält.


DATUM: 2011-09-03
TID: 16:11:42

HOPPAS

Hoppas Sverige inför det här

Ikea lanserar "förvaring" för män Erbjuder korv, sport och tv-spel på affären i Sydney

Gnäller din kille när du drar med honom på shopping?

På Ikea i Australien kan du lämna in honom på Manland.

Glöm bara inte att hämta honom innan du går.

Inför Fars dag i Australien svämmar Ikea över av shoppande kvinnor - med grymt uttråkade pojkvänner, pappor och äkta män i släptåg.

Då bestämde sig Ikea i Sydney för att under ett par dagar lansera ett mansland - i samma anda som det Småland, där shoppande föräldrar kan lämna in överaktiva barn.

Manland är uppbyggt som ett traditionellt Ikea-vardagsrum. Där kan männen titta på sport på tv, spela bordsfotboll och playstation samt äta varmkorv.

– Det är ett mansparadis, säger Jude Leon, PR manager för Ikea i Sydney.

Kvinnorna får en personsökare som påminner dem om att plocka upp männen från förvaringen.

"Populärt"

– Det har varit väldigt populärt, folk köade för att komma in. Vi har haft ungefär 500 besökare hittills, säger Jude Leon.

Efter tre dagar finns inga planer på att göra Manland till ett permanent inslag enligt Jude Leon, som förklarar att det bara var en "kul grej" i samband med Fars dag.

Men kanske vore det ingen dum idé rent affärsmässigt. Kvinnor i sällskap med män tillbringar nämligen mindre tid i affären och spenderar mindre än när de är själva, visar studier gjorda av shoppinggurun Paco Underhill.

Blir uttråkade

Män tenderar också att fortare bli uttråkade i affärer. Enligt den kanadesiska studien "Män köper, kvinnor shoppar" tar kvinnor shoppingen som en upplevelse och tar gärna tid på sig för att leta bland produkter, medan männen är mer fokuserade på själva köpet.

Och vad är Ikea om inte en upplevelse - på ont eller gott. Vem som langar fram visa-kortet i slutet av Ikeabesöket är dock oklart.

Källa: Aftonbladet


DATUM: 2011-09-03
TID: 09:16:04

På väg till....


DATUM: 2011-09-01
TID: 07:31:28

Mörrn mörrn

Har precis avnjutit första kaffet. Dagens planer är inga alls får väl se om lusten för fönsterputs infaller senare vilket inte känns så troligt just nu.
Ett besök i tvättstugan skulle ju inte heller vara helt fel får väl se om lusten för tvätt infaller senare vilket inte känns så troligt just nu.
Dammsugning skulle inte heller vara helt fel får väl se om lusten för dammsugning infaller senare vilket inte känns så troligt just nu.
En andra kopp kaffe skulle inte vara helt fel får väl se om lusten för en kopp infaller och det gjorde det just nu.